vineri, 18 august 2017

Ce trist e când ne părăsesc prietenii!

Cu două zile în urmă, a plecat dintre noi un om deosebit, o prietenă caldă şi amabilă, un ziarist şi făuritor de reviste şi cărţi, un cetăţean al meleagurilor hunedorene. E vorba despre Ileana Lucia Floran, originară din Orăştie, pe care am cunoscut-o pe un sait de literatură şi cu care am colaborat cu mult drag.

Ileana Lucia Floran s-a născut la 29 iunie 1960 în Orăştie. A fost licenţia în științe ale comunicării, absolventă unui master de management şi comunicare în afaceri. A fost director al Editurii EMMA, director a revistei „Dăruiri literare”, care apărea atât în format tipărit, cât și online. Era membră a UZPR

Ilena Lucia Floran având o mare dragoste pentru carte, a scris şi a editat numeroase volume de poezie, de proză scurtă, dar şi romane. A publicat în reviste literare ca „Boema”, „Ardealul literar”, „Arcada”, „Rapsodia”, „Vatra veche”, „Vox Libri”.

A debutat editorial în 2006 cu volumul de versuri „Surâsul timpului”. Pentru romanul „Tăcerea destinului” (2012) a fost premiată de Liga Scriitorilor din România, Filiala Judeţului Hunedoara, cu distincţia „Romanul anului”.


Spicuiesc dintr-un interviu pe care i l-a acordat lui Dan Orghici: „Sunt o persoană destul de cunoscută deoarece am muncit mult, atât ca editor, cât şi ca redactor cultural la diferite reviste de specialitate. De asemenea, până acum am publicat zece volume: poezie, proză scurtă și roman. Cărțile au apărut şi pe blogul personal, fiind citite nu numai pe suport de hârtie ci şi online. Totuşi, nu mă consider o personalitate ci doar o persoană care şi-a luat în serios pasiunea şi, poate, talentul. Asta vor hotărî cititorii şi viitorul.”

Mai multe pe saitul scriitoarei:

Niciun comentariu: