sâmbătă, 6 decembrie 2014

Final trist de carieră pentru Max, câinele-erou al armatei

Max este câinele care a salvat vieţi în Afganistan, a alergat alături de militarii români printre gloanţe şi obuze şi a detectat bombele artizanale. Din cauza unei boli necruţătoare, Armata a uitat complet de meritele animalului şi s-a debarasat de el. Tratamentul este scump, aşa că Max a fost lăsat la vatră şi acum trăieşte din mila unui iubitor de animale.

În urmă cu un an, Max defila triumfător într-un vehicul blindat, alături de cel căruia i-a fost aproape în Afganistan.

„Îl cheamă Max şi are o experiență bogată în teatrul de război” - aşa era prezentat la paradă.

Ciobănescul german purta tricolorul şi era decorat pentru merite deosebite în grad de cavaler. Avea şi de ce. Max a salvat vieţile soldaţilor români atât timp cât s-a aflat în misiune în Afganistan. Parada naţională de anul trecut a fost şI ultima pentru eroul canin. La scurt timp după, Max a fost diagnosticat cu o boală incurabilă, la inimă. Mai apoi, cu dirofilarie, mai exact un ghem de viermi în aceeaşi zonă a corpului. Singura soluţie a fost pensionarea înainte de termen.

Din păcate, legea l-a transformat pe Max dintr-un erou într-un simplu bun al armatei. Legea spune că ciobănescul, din momentul trecerii în rezervă, trebuie dat în grija altei instituţii a statului. NU s-a întâmplat aşa, probabil din cauză că tratamentul, care costă câteva sute de lei pe lună, a fost considerat prea costisitor. În cele din urmă, unui iubitor de animale i s-a făcut milă de câinele-erou şi l-a adoptat. Chiar dacă nu ştie daca-l mai poate vindeca. 

https://ro.stiri.yahoo.com/final-trist-carier%C4%83-pentru-max-c%C3%A2inele-erou-al-112913377.html

Niciun comentariu: