luni, 11 noiembrie 2013

Din Ploc!, Nr. 46

le ciel bleu –
sur la table en bois
une seule pomme jaune
cerul albastru –
pe masa de lemn
doar un măr galben

***
 
cueillette de fleurs –
les enfants courent en criant
dans l’herbe haute
cules de flori –
copiii aleargă strigând
în iarba înaltă


http://www.100pour100haiku.fr/revue_ploc/ploc_revue_haiku_numero_46.pdf

vineri, 8 noiembrie 2013

Rezultat

Am participat cu Amprente, volumul de haiku pe care l-am publicat în acest an, la concursul organizat de Asociaţia Florema Design din Orăştie. 

Am primit diploma: 
Rezultatele concursului sunt aici:  http://visul.florema.ro/felicitari-castigatorilor/


Revista Visul poate fi citită aici:
http://visul.florema.ro/

duminică, 3 noiembrie 2013

Căţeluşii
Când am oprit maşina în faţa cimitirului din Dâncu-Mic, de noi s-au apropiat trei căţeluşi, cam cât pisicuţa pe care o avem acasă. Nu ştiu ce vârstă au, dar erau atât de drăgălaşi. Unul, când şi-a întins botul să ne vadă, mi-a amintit de Chip şi Dale, veveriţele din desenele animate.
Am făcut câteva fotografii. Între timp, s-a deschis o poartă şi un bătrân ne-a spus că putem să-i luăm, dacă ne plac. Era nenea Viorel. El ne-a spus că sunt puii unei căţele care s-a pripăşit în sat, dar cineva a otrăvit căţeaua şi au rămas cinci pui. Mâncare primesc de la săteni.

Dacă vrea cineva să-i adopte, îi găseşte foarte uşor în satul Dâncu-Mic, comuna Mărtineşti, lângă Orăştie, judeţul Hunedoara. Al cincilea căţel este mai închis la culoare. L-am zărit în timp ce părăseam satul.

sâmbătă, 2 noiembrie 2013

De 1 noiembrie

Azi, am fost în cimitirul din Dâncu-Mic şi în cel din Cugir. Am aprins lumânări şi am lăsat flori pe mormintele cunoscuţilor, gândindu-ne, în acelaşi timp, şi la cei care îşi dorm somnul de veci în alte cimitire.

 Am postat, pe Facebook, câteva fotografii din cele două cimitire, dar nu toţi prietenii mei au cont pe Facebook. De aceea, voi posta şi aici. 

(Primele patru fotografii sunt din cimitirul satului Dâncu-Mic, iar celelalte trei sunt din Cugir, din cimitirul ortodox vechi. Acolo e biserica veche şi apoi, cea nouă. Se văd munţii încă în ceaţă.)