miercuri, 14 martie 2012

"Titanicul a naufragiat din cauza Lunii"

La http://www.evenimentul.ro/articol/titanicul-a-naufragiat-din-cauza-lunii.html, numărul din 8 martie, 2012, am găsit articolul următor.

Titanicul a naufragiat din cauza Lunii

Naufragiul transatlanticului Titanic, produs în urmă cu un secol, ar fi avut drept cauză primară Luna, satelitul natural al Pământului, care în anul naufragiului, 1912, s-a aflat în cel mai apropiat punct faţă de Pământ din ultimii 1.400 de ani, informează Daily Mail.

Mareele foarte înalte provocate de apropierea Lunii la 4 ianuarie 1912 au dus la fragmentarea şi punerea în mişcare a unei veritabile flotile ucigaşe de aisberguri în oceanul Atlantic, cu trei luni înainte de accidentul produs la 14 aprilie, când în calea Titanicului a apărut unul dintre aceşti monştri îngheţaţi. De asemenea, ele ar fi dislocat aisberguri din apele puţin adânci din apropiere de coasta peninsulei Labrador şi Newfoundland.

„Evenimentul astronomic produs la 4 ianuarie 1912 a adus Luna în cea mai apropiată poziţie faţă de Pământ din ultimii 1.400 de ani, şi a crescut semnificativ puterea mareelor”, a precizat Donald Olson de la Facultatea de Fizică a Universităţii din Texas.

Niciun comentariu: